logotyplogotyp
logotyp
Telefon: +46 (570) 387 60


MArke-AC-C-95-page-0MArke-AC-C-95-page-0
MArke AC C 95 page 0
Certifikat marke 2 Certifikat marke 2
Certifikat marke 2
Stenskott:

Stenskott kan när som helst bli en spricka. Då måste du definitivt byta hela vindrutan annars är din bil en säkerhetsrisk. Vindrutan är inte lika hållfast med ett stenskott och en trasig vindruta kan vara en allvarlig säkerhetsrisk för dig vid en olycka. Ungefär 30 % av konstruktionshållfastheten i en bil kommer från vindrutan.

Det tar endast 30 minuter att laga ett stenskott medans du ofta måste lämna ifrån dig bilen hela dagen när du byter vindrutan. En ny vindruta limmas fast och limmet måste torka i minst en timme. Se därför till att laga vindrutan medans du kan.

Försäkringsbolagen har ofta en rabbatt på självrisken om du lagar ett stenskott och ibland kan det till och med vara gratis. Kolla med ditt försäkringsbolag. Detta kräver dock att du har en helförsäkring eller en halvförsäkring som innehåller glasskydd.

Det påverkar INTE antalet skadefria år du kan ha fått ihop.Vi tar hand om allt administrativt arbete. Du behöver inte kontakta ditt försäkringsbolag. Vi tar även betalt av dig för självrisken och gör sedan upp med försäkringsbolaget


Byte ruta:

Ett byte av vindruta tar ett par timmar, och bör sedan bör limmet torka ett par timmar. Vi använder alltid orginalrutor för våra byten.

En ny vindruta är en säkerhetsfråga för dig. Kör inte omkring i en sönderrepad eller skada vindruta detta kan vara mycket farligt vid dålig sikt eller vid en olycka.

Kostnaden för ett byta av vindrutan täcks av ditt försäkringsbolag om du har en helförsäkring eller en halvförsäkring som innehåller glasskydd. Du måste dock betala en självrisk. Kontrollera storleken på självrisken på ditt försäkringsbevis eller fråga bilglas företaget som har direktuppkoppling mot ditt försäkringsbolag.

Ett byte av vindrutan påverkar INTE antalet skadefria år du kan ha fått ihop.VI tar hand om allt administrativt arbete. Du behöver inte kontakta ditt försäkringsbolag. Vi tar även betalt av dig för självrisken och gör sedan upp med försäkringsbolaget